Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Nέα από το ταξίδι μας στην Ιαπωνία Νοεμ. - Δεκ. 2008






To Bujinkan Greece Dojo και ο δάσκαλος Αντώνης Μήτρου Shihan Kagyo Kaiden, σας εύχονται καλές γιορτές για το νέο έτος που έρχετε. Μείνετε συνδεδεμένοι για να μαθαίνετε νέα από το ταξίδι μας στην Ιαπωνία. Νέα του τεχνικού μέρους της εκπαίδευσης μας, αίσθημα και φιλοσοφία από το Soke Hatsumi & τους Ιάπωνες Shihan. 15 μέρες εκπαίδευση και προσωπικές σηζητησεις με τον Soke και τους Ιάπωνες Shihan.


Επιστροφή στις ρίζες. Αυτό το ταξίδι ήταν μια επιστροφή στο χρόνο.
(Kukan= χώρος, κόσμος, διάστημα, σύμπαν).

Ξανά θυμηθήκαμε το Ninpo του 90, μέσα σ’ ένα καταπληκτικό περιβάλλον ενός πάρκου το Shimizu Kouen, όπου εκεί γυριστήκαν πολλά από τα παλιά video του Hatsumi Sensei. (Bo Jutsu, Naginata Jutsu, Ninpo Taijutsu Togakure Ryu etc.)

Βασιστηκαμε στις βασικές αρχές του Ninpo (Gyokko, Koto, Gikan, Gyokushin) όπως Taihen Jutsu, Kihon Happo (sanpo & Goho), Muto Dori, Hajutsu Kyu Ho (9 τεχνικές απελευθερώσεις) και η Τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στις Tonkou Tonsou no Kata.

O Hatsumi Sensei έδωσε μεγάλη έμφαση στο ΚUKAN, χρησιμοποιώντας τα 5 φυσικά στοιχεία του χώρου, όπως είναι το Go Ton Po/Ho βάζοντας μέσα το περιβάλλον όπως φυσικά φαινόμενα του χώρου (δέντρα, έδαφος, πέτρα, φως – ημέρα ή νύχτα κτλ.

- Μέσα στην τεχνική που κάνετε, μην δεσμεύεστε μονό στο σύνολο αυτής, δείτε την σαν πολλές τεχνικές. Μπορείτε να κάνετε ότι αλλαγή θέλετε, η αλλαγή βγαίνει από τον αντίπαλο.
- Μην ξεχνάτε τις βασικές αρχές, παίξτε με το αίσθημα των Kihon Happo.


Το νέο θέμα για το 2009 είναι: “Sainou Kokoro Uchuwa” Ελάτε να εκπαιδευτούμε μαζι στο τελευταιο σεμιναριο του χρονου 2008. Θα δουλέψουμε ότι διδαχτήκαμε στο ταξιδι αυτό, κατανοοντας το αισθημα του Νεου θέματος «Sainou Kokoro Uchuwa” όπως μας το μετεδωσε ο Hatsumi Sensei μετα το Daikomyosai.